bulgaro - споделено в мрежата
новини и публикации на актуална тематика
Полезни съвети за избор на детска количка
/

Как да изберем детска количка - Полезни съвети 

Решението за закупуване на детска количка за нашия малък пътник невинаги е лесно. На пръв поглед, първото возило за бебчето не изисква кой знае какво, но когато се позамислим, количката трябва да предлага доста повече от главното си предназначение. 

  

Ако става дума за новородено, надеждността на количката трябва да е най-голяма. Тя трябва да предпазва бебето от студ или жега в най-висока степен и да има твърдо дъно. Самата количка да се движи възможно най-гладко и без шумове, включително при отваряне и затваряне на сенника. Винаги уведомявайте продавачите в детския магазин на колко месеца или дори дни е детенцето ви. Например, комбинираните детски колички са предвидили всяка възраст, но все пак описаните признаци трябва да съществуват в първата количка на вашето бебе.

  

Що се касае до количка за бебче над 4-5 месеца, производителите представят следната класификация: класическа количка, универсална (комбинирана)и количка-трансформър. 

  

При първата основното предимство е обемът, като същевременно това е и недостатък. Те са подходящи до момента, до който бебчето ви ще може да седи. За хора, живеещи в спокойни райони, без натоварен график, този вид количка би бил удобен, както и за заклетите традиционалисти. 

  

Универсалните колички, тип „2 в 1“ и „3 в 1“, напоследък са се наложили поради масовата урбанизация на населението и нуждата от детска количка с повече функции и повишена адаптивност, спестяваща място и време. Ако живеете в град и не разполагате с огромен бюджет, комбинираната количка е именно за вас. Тя ще ви дари с много допълнения, така необходими за придвижването ви в градски условия и ще разполагате с достатъчно багажни отделения и предпазни средства. Когато живеем в град, съответно и дебнещите опасности са с повишен брой, така че ще пожелаете да имате контрол над бебето – комбинираните колички предлагат позициониране на седалката така, че детенцето ви да е с лице към вас. 

  

Универсалните колички разполагат и със столче за автомобил. Нещо повече, дизайнът на този вид колички позволява лесно преминаване през тесни пространства и тълпи от хора. Многофункционалността на универсалните колички е техният най-голям плюс, като прибавим и факта, че са подходящи за всеки сезон и различни атмосферни условия. 

  

Количките-трансформъри са също удобни за съвременния начин на живот детски колички, много приличащи на универсалните, нос тази разлика, че предлагат повече екстри.

  

И не забравяйте да попитате за гаранционно обслужване, както и дали отделни части могат да се свалят и изпират. Изпробвайте количката, за да се убедите сами доколко е удобна за вас.